|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
1 tojás, 5 dg margarin, 5 evőkanál cukor, csipet só, 35 dg liszt, 10 dg darabolt dió, 5 dg mazsola, tej, 4 dl tejszín, 10 dg étcsokoládé.
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és fokozatosan a tejet, lisztet úgy, hogy sűrű csomómentes maszszát kapjunk. Lazán hoz... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): fél tasak / 3 lap zselatin (5 g), egy üveg kimagozott meggybefőtt, 25 dkg tehéntúró, 2,5 dl natúr joghurt, 8 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, egy csipet őrölt szegfűszeg, 1,5 + 2,5 dl tejszín, 1 tasak habfixáló, 1 kk. kakaópor, néhány citromfűlevél.
1. A zselatint beáztatjuk 0,5 dl hideg vízbe. A meggyet levével együtt tálba csúsztatjuk. Félreteszün... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (8 palacsintához):
100 g finomliszt, 2 tojás, egy csipet só, 2,5 dl tej, 1 ek. olaj, 1 ek. rum, 4 citromfű-/mentabóbita. A mártáshoz és a töltelékhez: 50 dkg eper, 10 + 5 dkg cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményítő, 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 0,5 dl rum.
1. A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel, lefedjük, 30 ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
5dkg liszt
5dkg margarin
05dl főző tejszin
1 csipet só
1 csipet cukor
1dl fehérbor
Világos rántást készítek (lassú tűzön , kevergetés mellett felolvasztom a margarint, amikor
elkezd gyöngyözni, rászórom a lisztet és kevergetem, amíg rózsaszín kezd lenni), akkor
felöntöm bő fél liter tejszinnel és ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tojás 10 dkg trappista sajt lereszelve. Este gyúrjuk éjjel, pihentetjük. Tojással megkenjük, majd sütjük
Csoda kifli
50 dkg liszt 20 dkg zsír 4 tojássárgája 2 dl tejfel csipet só ezt össze gyúrjuk 5 fele osztjuk vékonyra nyitjuk. Langyos zsírral megkenjük fel tekerjük. Legalább 1 órát pihentetjük hosszúra nyújtjuk a szélessége kifli nagyságú legyen 12 darabra... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók a tésztához:
1/2 kg liszt
1/4 l tej
4 dkg élesztő
7 dkg cukor
1 csipet só, citromhéj, vaníliás cukor
1 tojás
A vegyes töltelékhez (beiglitöltelék):
20 dkg darált mák
20 dkg darált dió
0/5 - 1 dl tej (vigyázzunk vele, nehogy túl híg legyen, ha mégis, búzadarával szilárdíthatjuk)
10 - 10 dkg cuk... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
A tésztához:
35 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg cukor,
2 dkg darát dió,
1 tojássárgája,
kevés őrölt fahéj,
csipet só,
1 evőkanál rum,
1-2 evőkanál tej.
Piskóta:
4 tojásból a szokott módon piskótatésztát készítünk.
Töltelék:
hámozott, összedarabolt őszibarack, ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
200 g liszt, 1 evőkanál sütőpor, 1 csipet só, fél teáskanál fahéj, fél teáskanál gyömbér, 200 ml tej, 125 ml méz, 100 ml erős fekete tea főzet, 100 ml olaj, 1 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítése:
Egy edénybe keverjük össze a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, gyömbért és a vaníliás cukrot. Egy másik keverő edénybe tegyük a tojá... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
50 dkg liszt
17 dkg cukor
1 sütőpor
2 vaníliás cukor
4-6 tojás
1 egész margarin
1/2 liter tej
csipet só
Elkészítés: A fentieket alaposan kikeverjük kivajazott gofrisütőben kisütjük,és már kész is!
... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 tojás
12 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg cukor
csipet só
1/2 liter tej
reszelt citromhéj
Elkészítés:
A liszthez keverjük a sütőport. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, sót, vaníliás cukrot, cukrot, a 1/2 liter tejet, és a c... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
15 dk vaj
1/4 liter tej
4 dkg friss élesztő
20 dkg cukor
50 dkg liszt
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 tojás
50dkg szilva
1 kávéskanál őrölt fahéj
a formázáshoz liszt
a tepsi kenésére margarin
az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, és megfuttatjuk 7 dkg cukorral és liszttel, maj... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor, 1 citrom leve, 20 dkg kókuszreszelék, a nyújtáshoz: liszt.
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Az élesztőt a tejben feloldjuk. A lisztet egy csipet sóval összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. A tojásos cukrot és az élesztőt beleöntjük, majd alaposan összedolgozzuk. Ezután 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A töltelé... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2,5 dl tej, 1/4 kocka élesztő, 20 dkg liszt, 15 g cukor, 1 citrom vagy narancs reszelt héja, 1 csipet só, 1 tk. fahéj, 1/2 dl repceolaj, 4-5 db közepes méretű alma.
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverünk 1 teáskanál cukrot és az élesztőt. A lisztet, a maradék cukrot, a sót, a reszelt gyümölcshéjat és a fahéjat egy tálban összekeverjük.... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojássárgája
20 dkg cukor
6 dl tej
1 vaniliarúd
3 dl tejszín
A tésztához:
10 dkg cukor
1 tasak vaníliáscukor
12,5 dkg vaj
1 tojás
25 dkg liszt
csipetny só
A tetejére:
75 dkg eper
1 csokor mentalevél
2,5 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A fagylaltho... |
|
|
|
|
|
|
|
... öntjük a masszát (csak 2/3-ig, mert megnőnek!), mindegyik muffin tetejére teszünk darabolt diót, és 20-25 percig sütjük. Tipp: A tojásfehérjéből kemény habot tudunk verni, ha teszünk bele egy csipet sót! A tojáshab nem törik össze, ha először a masszából elkeverünk benne egy kicsit, majd ezt a lágyabb masszát keverjük a többihez!
Ebből a mennyiségből 18 db muffin lesz.|... |
|
|
|
|
|
|
|
FÖLDIEPER-TORTÁCSKA CARTE D'OR CITROM SORBET JÉGKRÉMMEL
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt
25 dkg vaj
50 dkg cukor
2 darab egész tojás
citromszeletek
1 csipet só
6 dl Carte d'Or Citrom Sorbet
50 dkg eper
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, majd hozzáadjuk a tojásokat, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... lemossuk. könnyebben lejön a héja.
- A hideg rántást. meleg vízzel, a forró rántást pedig hideg vízzel engedjük fel.
- A tejszínhab tartósabb és keményebb marad, ha felverés előtt egy csipet szódabikarbónát teszünk bele.
- Mivel a cukor édességtartalma fözés közben csökken, csak utólag cukrozzunk.
- Ha a nagyobb burgqnyákat kötőtűvel megszurkáljuk, akkor egyi... |
|
|
|
|
|
|
|
... állunk sorba a strandon. Lángost otthon is készíthetünk!
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg főtt és áttört burgonya, 2 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 1 csipet cukor, só, étolaj a sütéshez
Tálaláshoz: friss tejföl, trappista sajt, fokhagyma
A lisztet szitáljuk tálba. A langyos tejben keverjük el a cukrot, majd morzsoljuk bele az é... |
|
|
|
|
|
|
|
... kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
2. A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojások sárgájával. Beletesszük a lisztes keveréket, a tejet, a tejszínt, egy csipet sót, és simára keverjük. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk.
3. Serpenyőben kevés vajat melegítünk, és a szokásosnál vastagabb (kb. 1 cm vastag) palacsintákat sütünk. Tányérra borítj... |
|
|
|
|
|
|
|
... karamellt, öntsük hozzá a tejszínt, és tűz fölött pár percig keverjük tovább. Ha a krém és a karamell is kihűlt, keverjük őket össze, tegyünk a keverékhez 2 tojást és 2 sárgáját, majd a csipet sóval felvert fehérjéket. A masszát kanalazzuk 8 kivajazott pohárkába, és gőzöljük 180 fokon 45 percig, majd a kikapcsolt, nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni.
A maradék cukorból egy... |
|
|
|
|
|